ÖRMÉNY KARÁCSONY

ÖRMÉNY KARÁCSONY

In: Kiemelt hír

A Veszprémi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Tisztelettel várja Önöket 2018.december 18-án, kedden 16,00 órai kezdettel megrendezésre kerülő „ÖRMÉNY KARÁCSONY” programjára Helyszín: Helyszín:Agora,Táborállás park 1.

Tovább...

"HOTEL YEREVAN" SZÍNHÁZ VESZPREM-ben

In: Kiemelt hír

Az elmúlt évek kitartó, magas színvonalú munkája bebizonyította, hogy a Magyarországi örmény közösség életében, kulturális értelemben a színház az egyik legfontosabb összetartó erő. November 9 –en Agóra Veszprém Városi Művelődési…

Tovább...

Örmény Nap Beszámoló

Önkormányzatunk minden évben megrendezni örmény napi programot gasztronómiai napját. A gasztronómiai nap során számos az örmény gasztronómiát bemutató ételkülönlegességeket lehet megkóstolni. A gasztronómiai nap során hagyományosan örmény zenei aláfestést adtunk, melyen alkalmanként örmény operaénekes vagy örmény zenekar is bemutatkozik. Terveink szerint a gasztronómiai naphoz mint minden évben, meghívót készíttetünk, melyben értesítjük a vendégeket az eseményről. A kitűzött időpontra biztosítjuk a lebonyolításhoz szükséges teremet, mely mindenki számára megközelíthető városközpontú helyszín. A rendezvény előkészítésében jelentős szerepet játszanak a nemzetiségi képviselők, kik munkájukat társadalmi munkaként adják hozzá a rendezvényhez. Ők szervezik meg az ételek helyszínre történő szállítását és ők azok, akik biztosítják a fellépő magyar illetve esetenként külföldi vendégek helyszínre történő szállítását is. A meghívott vendéggel az egyeztetések után kiválasztjuk a mindenki számára alkalmas időpontot és eztán intézkedünk a terem lefoglalásáról és a helyszínen történő hangosítás biztosításáról is. A gasztronómiai nap több szempontból is fontos szerepet játszik az örmény nemzetiség hagyományainak megőrzésében. Egyrészt hagyományos és nemzeti ételeket készítünk el a vendégeink számára, akik megkóstolhatják a magyartól oly eltérő remek fogásokat. Igény esetén a recepteket is rendelkezésre bocsátjuk, hogy bátran használják fel azokat a hétköznapok színesítésére. Másrészt jelentős az itt bemutatkozó fellépők hagyományos és különleges zenei repertoárja, mely a világon mindenütt elismert és volta miatt.                                 

                                                 

Elérhetőség

 

e-mail: n.akopyan@yahoo.com
telefon: 06-70-945-1588

 

Online Rádiók

 

 


 

nemzetisegi adasok 101h 

Támogatóink

AZ ÖRMÉNY KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATJA

 

emmi logo

Felhívás

Kérjük, támogassa alapítványunkat adója 1%-ával!

AZ ÖRMÉNY KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY

Adószámunk: 18918816-1-42

 


Arménia Népe Kulturális Egyesület
18042058-1-43 

 


 

Keresés