Anyanyelvű tábor Örményországban

Anyanyelvű tábor Örményországban

In: Kiemelt hír

Abkarovits Hanna vagyok,17 éves és örmény, pontosabban csak részben, ugyanis az apai nagypapám volt örmény. Mindig is nagyon érdeklődtem az örmény kultúra iránt. Édesapám már kiskorom óta rengeteg történettel ámított,…

Tovább...

Marlenka

Marlenka

In: Kiemelt hír

1704-ben, az örmény Georgius Deodatus Damascenus megalapította az első cseh kávézót "U Zlatého hada" (The Golden Snake), Prágában (Rieger Ismertető Book, 1862, 2. kiadás). Háromszáz évvel később, 1995-ben, az örmény…

Tovább...

Ecsmiadzinban az örmény egyház alapítóira emlékeztek

Ecsmiadzinban az örmény egyház alapítóira emlékeztek

In: Kiemelt hír

December 3-án ünnepélyes Szent Mise keretében emlékeztek meg Ecsmiadzinban az örmény egyház alapítóiról. Az Örmény Egyháztörténet szerint a kereszténység első magvait Örményország földjén az apostolok idején vetették el. Örmény, szíriai,…

Tovább...

Könyv az örmény kőkeresztekről

Könyv az örmény kőkeresztekről

In: Kiemelt hír

Egy olyan nép, melynek országa, élete, évezredes múltja és jelene is kövekre épül, a legtermészetesebb módon hitét is kőbe vési. Ez a hit pont olyan erős és elpusztíthatatlan, mint a…

Tovább...

Marlenka

1505532 1026596047379271 2843188251731646360 n1704-ben, az örmény Georgius Deodatus Damascenus megalapította az első cseh kávézót "U Zlatého hada" (The Golden Snake), Prágában (Rieger Ismertető Book, 1862, 2. kiadás).

Háromszáz évvel később, 1995-ben, az örmény Gevorg Avetisyan jött Örményországból a Cseh Köztársaságba és letelepedett családjával a Beszkidek hegységbe. Kérte Istent, hogy mutassa meg neki a helyes utat, hogy támogassa a családját, és megígérte, hogy ha ő segít neki, ő cserébe helyre állítja a Szent Jost templomot. Nem sokkal azután, hogy eszébe jutott a csoda. A Honey Miracle, egy régi örmény családi recept a kedvenc mézes cake. Először csak a családnak, barátoknak és a helyi kávézóba, cukrászdába sütöttek süteményeket. De ez a mézes csoda igen gyorsan nagy népszerűségre tett szert. Az illatos, édes és finom süteményt a tulajdonos Marlenka nevű nevezte el. A kereslet egyre nőtt, és nem lehetett kielégíteni a hazai termelést.


Ezért 2003-ban, az örmény (Gevorg Hasmik Avetisyan) és a testvérek megalapították a cseh társaságot, a MIKO internationalt, a Marlenka ® mézes sütemény gyárat a régi örmény családi recept alapján. Ebben az időben a cég négy embert foglalkoztatott, de évről évre, dinamikusan nőtt a dolgozók száma. Csak a legjobb, gondosan válogatott alapanyagokat használják a mézes termékek előállításához. Ezért a Marlenka ® sütemények nem tartalmaznak semmilyen mesterséges tartósítószereket és színező anyagokat sem, és az egyetlen sütemény a Cseh Köztársaságban, ami meg tudta őrizni Natural Product állapotát. A Marlenka ® mézes sütemények egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében, és a termelési mennyiségek természetesen évről évre magasabbak. A kezdeti havi termelés mintegy száz darab volt. factory

2008 végén az üzem több mint 100.000 süteményt készített havonta, közel 200 főt foglalkoztatott, mára már non-stop működik. Az egyre növekvő kereslet és az ügyfelek igényeinek kielégítésének érdekében modernizálták és gépiesítették az üzemet. Ezáltal növelték a higiéniai követelményeket úgy, hogy közben megőrizték az "otthon" varázsát a termelésben és a termékek minőségét is. 2008 áprilisában, letették az alapkövét az új üzemcsarnok. Az építkezés 12 hónapig tartott az alapkőletételtől az épület átvételéig. Ez a szerkezet jelenti az egyik legnagyobb beruházást a térségben 2000 óta. Az új gyár területe 4.000 m², az üzemcsarnok területének egy része automatikus sütő, díszítő és csomagoló gépsorból áll, a fennmaradó területen kapott helyett a kézi gyártás valamint egy adminisztrációval foglalkozó részleg. A legfontosabb termék a Marlenka ® classic diós-mézes és a kakaós-mézes sütemény, ezek készülnek legnagyobb mennyiségben a gépsoron. A színvonal megfelel az összes rávonatkozó magas technológiai és higiéniai előírásoknak, valamint lehetővé teszi a hatékonyabb munkavégzés. Az automatizált termelés azonban nem váltotta ki teljesen a kézi munkaerőt, így nem lett létszámcsökkentés. A gépsori műveletek lehetővé tették számunkra, hogy a kézi termelésben a Marlenka ® ünnepi tortáját tökéjre fejlesszék, ami szintén egy régi családi recept alapján készül, és kétféle alap sütemény ötvözete. Nemrég, a termelési folyamatban beindult a mézes sütemények 100g-os csomagolásban történő előállítása.

A 2009-es év volt a legfontosabb időszak a nemzetközi MIKO cég életében, sikerült átadni az új, modern üzemcsarnokot. Ugyanebben az időben, a termelési kapacitás nőtt, a gépsor bővült, és a technológiai és higiéniai biztonság ismét javult - Minden területen a kötelezettségvállalások teljesültek.

Felhívás

Kérjük, támogassa alapítványunkat adója 1%-ával!

Adószámunk: 18918816-1-19

 


Arménia Népe Kulturális Egyesület
18042058-1-43 


Örmény Kulturális és Információs Központ Egyesület
18119691-1-41


Örmény Apostoli Vallási Közösség Egyesület
18297179-1-41

 

Köszönjük!

Elérhetőség

 

e-mail: n.akopyan@yahoo.com
telefon: 06-70-945-1588

 

Keresés

Online Rádiók

 

 


 

nemzetisegi adasok 101h 

Támogatóink

AZ ÖRMÉNY KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATJA

 

emmi logo