ÖRMÉNY KARÁCSONY

ÖRMÉNY KARÁCSONY

In: Kiemelt hír

A Veszprémi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Tisztelettel várja Önöket 2018.december 18-án, kedden 16,00 órai kezdettel megrendezésre kerülő „ÖRMÉNY KARÁCSONY” programjára Helyszín: Helyszín:Agora,Táborállás park 1.

Tovább...

"HOTEL YEREVAN" SZÍNHÁZ VESZPREM-ben

In: Kiemelt hír

Az elmúlt évek kitartó, magas színvonalú munkája bebizonyította, hogy a Magyarországi örmény közösség életében, kulturális értelemben a színház az egyik legfontosabb összetartó erő. November 9 –en Agóra Veszprém Városi Művelődési…

Tovább...

AriTun 2018 beszámoló

2018-ban is nagy sikerrel, tartalmas anyanyelvi programokkal, 150, a világ legkülönbözőbb tájairól érkezett örmény gyermek és fiatal részvételével valósult meg az ARI-tun örményországi táborozása. A magyarországi Örmény Ifjúsági Egyesület  jóvoltából és teljes körű szervezésében idén negyedik alkalommal utaztatott magyarországi örmény nemzetiséghez tartozó gyerekeket, akik először járhattak az anyaországban, ismerkedhettek az örmény és nemzetközi diaszpóra kultúrájával és a nyelvvel. A nyelvi alapok elsajátítására a tábor időszaka alatt délelőttönként egy Jereváni iskolában került sor, míg a délutánok Örményország nevezetességeinek megtekintésével teltek. A magyar gyerekcsoport járhatott szinte valamennyi örmény történelmi helyszínen, a fenséges Szevan tónál, a Genocídium emlékműnél és az örmény szilíciumvölgyben, ahol a legtehetségesebb örmény számítógépzseni gyermekek tanulnak. Az a nemzetközi diaszpóra tábor fontosságát mi sem jelzi jobban, hogy az Ari-tun résztvevőit több fogadta az új diaszpóraminiszter is. Az estéket és a hétvégeket a gyerekek a vendéglátó családok körében töltötték, így jutott idő igazi kikapcsolódásra, strandra és vidámparkra is és volt alkalmuk belelátni és átélni az örményországi hétköznapokat is, ahogy az örmény családok élnek az anyaországban. A különböző országokból érkezett gyerekek között valódi barátságok alakultak ki, legtöbbjük mai napig kapcsolatban állnak egymással. Az Ari Tun magyar résztvevőinek programja július 8-tól 22-ig tartott, mindegyik gyermek élményekben, tudásban és értékekben gazdagon tértek haza.

                                      

Elérhetőség

 

e-mail: n.akopyan@yahoo.com
telefon: 06-70-945-1588

 

Online Rádiók

 

 


 

nemzetisegi adasok 101h 

Támogatóink

AZ ÖRMÉNY KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATJA

 

emmi logo

Felhívás

Kérjük, támogassa alapítványunkat adója 1%-ával!

AZ ÖRMÉNY KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY

Adószámunk: 18918816-1-42

 


Arménia Népe Kulturális Egyesület
18042058-1-43 

 


 

Keresés