ÖRMÉNY KARÁCSONY

ÖRMÉNY KARÁCSONY

In: Kiemelt hír

A Veszprémi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Tisztelettel várja Önöket 2018.december 18-án, kedden 16,00 órai kezdettel megrendezésre kerülő „ÖRMÉNY KARÁCSONY” programjára Helyszín: Helyszín:Agora,Táborállás park 1.

Tovább...

"HOTEL YEREVAN" SZÍNHÁZ VESZPREM-ben

In: Kiemelt hír

Az elmúlt évek kitartó, magas színvonalú munkája bebizonyította, hogy a Magyarországi örmény közösség életében, kulturális értelemben a színház az egyik legfontosabb összetartó erő. November 9 –en Agóra Veszprém Városi Művelődési…

Tovább...

Beszámoló – Gizella nap

Kulturáert Alapitvány  2018. 05.13. an  a Gizella nap rendezvényen az örmény műsorszámokat szervezte és bonyolította le.

    Veszprém életének egyik legnagyobb eseménye a minden évben májusban megrendezésre kerülő Gizella Napok összművészeti fesztivál, mely a művészeti ágak teljes repertoárját magába foglalja. Ezen a rendezvénysorozaton a Veszprémben élő nemzetiségek is nemzetiségi, folklór műsort adtak elő. A rendezvényen való részvétellel a városban élő örmény nemzetiség bemutatása a cél. A rendezvénysorozaton belül a nemzetiségi műsorokat 2018.05.13-an vasárnap tartottuk. A rendezvénysorozat ezen napján mintegy 2-3000 ember tisztelt meg bennünket jelenlétével. A résztvevők között kb. 100 fő örmény származású, a többi látogató vegyes nemzetiségű, többségében helyi és a környező települések lakó alkották.                           

 Az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is megrendezésre került Veszprém városában a Gizella napok nevezetű őszművészeti fesztivál (május 10-13). A város minden év májusában megrendezi ezen eseménysorozatát, amelyet az érdeklődők teljesen ingyen látogathatnak. A rendezvény Boldog Gizella, Szent István feleségének a tiszteletére szól. A Vár műemlékeinek kulisszái között középkori várjáték, családi- és gyermekprogramok, koncertek valamint az Óváros téren népművészeti kirakodóvásár várja a látogatókat különböző kézműves termékekkel. Idén, is mint az előző évek során a veszprémi nemzetiségek is lehetőséget kapnak kultúrájuk, hagyományaik bemutatására így színesítve e rendezvényt.  Az ukrán, lengyel, német, roma nemzetiségek műsora mellett az szervezésében az Örmény Kultúráért Alapítvány  az örmény Group Duduk együttest hívta meg, akik autentikus örmény népi hangszereken, dudukon és zurnán is zenéltek,a csodálatos dalokat  örmény nyelven hallhatták a nagyérdeműnek.

A zenekar két éve alakult, repertoárját örmény népzenék,dalok  és néptánc feldolgozások alkotják, tagjai: Juhász Endre művészeti vezető, duduk, zurna és oboa, Hadobás Gergely cselló, Smuk Tamás darbuka dob.

Minden évben sok helyi és külföldi turista részt vesz e nagyszerű fesztiválon.  Számunkra fontos, hogy ilyen és hasonló eseményeket részt tudjuk venni, mellyel a hagyományainkat, népművészetünket, kultúránkat be tudjuk mutatni.  Következő években is szeretnénk örmény programmal részt venni a veszprémi „Gizella napok” rendezvényen.

 

                                                                     

      

   

Elérhetőség

 

e-mail: n.akopyan@yahoo.com
telefon: 06-70-945-1588

 

Online Rádiók

 

 


 

nemzetisegi adasok 101h 

Támogatóink

AZ ÖRMÉNY KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATJA

 

emmi logo

Felhívás

Kérjük, támogassa alapítványunkat adója 1%-ával!

AZ ÖRMÉNY KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY

Adószámunk: 18918816-1-42

 


Arménia Népe Kulturális Egyesület
18042058-1-43 

 


 

Keresés