ÖRMÉNY KARÁCSONY

ÖRMÉNY KARÁCSONY

In: Kiemelt hír

A Veszprémi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Tisztelettel várja Önöket 2018.december 18-án, kedden 16,00 órai kezdettel megrendezésre kerülő „ÖRMÉNY KARÁCSONY” programjára Helyszín: Helyszín:Agora,Táborállás park 1.

Tovább...

"HOTEL YEREVAN" SZÍNHÁZ VESZPREM-ben

In: Kiemelt hír

Az elmúlt évek kitartó, magas színvonalú munkája bebizonyította, hogy a Magyarországi örmény közösség életében, kulturális értelemben a színház az egyik legfontosabb összetartó erő. November 9 –en Agóra Veszprém Városi Művelődési…

Tovább...

Los Angeles-ben a helyi örmény közösség a magyar kormány ellen tüntetett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Los Angeles-ben a helyi örmény közösség a magyar kormány ellen tüntetett

Talán az egyik legérdekesebb eseményre Los Angeles-ben került sor. A város magyar közössége évtizedek óta megszervezi az ’56-os megemlékezést a MacArthur Parkban található Mindszenty téren, idén pedig az örmény közösség is tiszteletét tette az eseményen.
Appo Jabarian, a US Armenian Life (Örmény élet az Egyesült Államokban – a szerk.) vezetője beszédében a magyarok hősiességét méltatta. „A Los Angeles-i örmény-amerikai közösség sok-sok tagja nevében azért vagyok itt, hogy kifejezzem hódolatunkat azok előtt a hősies magyarok előtt, akik felkeltek 1956-ban, és megszervezték a felkelést a szovjet rezsim ellen, a Kreml diktátorai ellen, a kommunizmus ellen azért, hogy lefektessék a mai Magyarország alapjait, és felhatalmazást adjanak a jelenlegi és eljövendő nemzedékek számára egy erős és fényesebb jövő felépítésére együtt, mindannyiunkkal. Köztük az örményekkel is, akiknek szintén részül jutott egy elnyomó kommunista rezsim Örményországban. Éljen soká a harcos lelkület és a hős magyar nép!” – hangsúlyozta Jabarian.
A koszorúzási ünnepséget követően a magyar konzulátus egy zárt eseményt szervezett a Los Angeles-i Egyesült Magyar Házban. Az esemény meghívott díszvendége Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter volt. (Az új Los Angeles-i főkonzul a debreceni köztévé korábbi munkatársa lett, mindketten debreceniek – a szerk.)
| Az örmények plakátja. Fotó: Budapest Beacon |
Kósa beszéde közben Jabarian és számos örmény-amerikai aktivista békés demonstrációt tartott az épület előtt, tiltakozva az azeri baltás gyilkos, Ramil Safarov korábbi kiadatása ellen. A demonstráció résztvevői táblákat emeltek a magasba, melyekre az alábbi üzeneteket írták:
• „Tiltakozás, ahol elítéljük az azeri baltás gyilkost szabadon engedő korrupt örmény-ellenes magyar kormány egyik tagjának szégyenteljes Los Angelesi látogatását.
• „A magyar kormány erkölcsileg csődbe ment viselkedése szégyenteljes, és továbbra is csak szégyent hoz egész Európára és a civilizált világra.”
• „Nem felejtjük el az azeri baltás gyilkos, Safarov korrupt kiadatását a magyar kormány által Azerbajdzsánnak”.
Érdemes hozzátenni, hogy Los Angeles és környéke ad otthont a legnagyobb Örményországon kívüli örmény közösségnek.

Felhívás

Kérjük, támogassa alapítványunkat adója 1%-ával!

Adószámunk: 18918816-1-19

 


Arménia Népe Kulturális Egyesület
18042058-1-43 


Örmény Kulturális és Információs Központ Egyesület
18119691-1-41


Örmény Apostoli Vallási Közösség Egyesület
18297179-1-41

 

Köszönjük!

Elérhetőség

 

e-mail: n.akopyan@yahoo.com
telefon: 06-70-945-1588

 

Online Rádiók

 

 


 

nemzetisegi adasok 101h 

Támogatóink

AZ ÖRMÉNY KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATJA

 

emmi logo

Keresés