Az örmény egyházfő köszönetet mondott Orbán Viktornak az örmény hadifoglyok kiszabadulásáért

Levélben köszönte meg II. Karekin örmény katolikosz Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a magyar kormány erőfeszítéseinek köszönhetően örmény hadifoglyok kiszabadultak és biztonságban hazatérhettek Azerbajdzsánból Örményországba – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár pénteken.

Ezekben a népünk és országunk számára nehéz időkben ez egy nagyszerű karácsonyi és új évi ajándék– írta az örmény pátriárka, kifejezve szívélyes elismerését az örmény nemzet „dicséretre méltó és értékes” magyar támogatásáért.

Az Úr, a mi Istenünk tartsa és őrizze meg Magyarország népét és tisztségviselőit, s adjon számukra sok boldog és gyümölcsöző esztendőt!– zárta levelét II. Karekin.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 29-én jelentette be, hogy a Magyar Honvédség repülőgépe aznap a déli órákban előbb Bakuban, majd fedélzetén az örmény állampolgárokkal Jerevánban landolt. „Az azeri fél nagylelkűségének és a Magyar Légierőnek köszönhetően öt ember ma hazatérhetett a családjához az emberiesség közös értékei jegyében” – közölte akkor a miniszter.

Cikkhez anyagot gyűjtötte: Arevik Hovhannisyan (2021-1-HU01-ESC51-VTJ-000037465)